Möbelvård


SÅ HÄR TAR DU HAND OM DINA MÖBLER OCH MATTOR
Att ta hand om sina möbler ger dem ett längre liv. Här nedan följer ett antal tips på hur du sköter om dina möbler och får dem att hålla glans och fräschör hela livet ut. Vi kan även hjälpa till med reparation av trävaror och mattvätt. Se under respektive rubrik.  

Mattor, Tvätt / Reparation


Har du fått en fläck på din persiska matta tar du bäst bort den genom att blanda vanligt Yes diskmedel med vatten och arbeta upp ett skum som du sedan bearbetar fläcken med. Vattnet bör vara kallt då det är naturfärger. Persiska mattor är gjord av ull, bomull och silkesvarp och man ska undvika vattentvätt.
Vi erbjuder tvätt och reparation av alla slags mattor och även av kapell. Vår matt- & kapelltvätt utförs av Fackman.
Skonsam mattvätt: 550:-/kmv

Nedan ser du en svensk Röllankanmatta som vi har lagat.

  • Före

  • Före

  • Efter

Trämöbler

Det är viktigt att med jämna mellanrum behandla ytskiktet på din möbel så att det står emot slitage som uppkommer med frekvent användande. Vi rekommenderar att behandla din trämöbel med träpolish minst en gång per år om ni bor i lägenhet och två gånger per år om man bor i hus på grund av varierande temperatur. Tänk på att en möbel som utsätts för exempelvis värme från en öppen spis tenderar att torka på grund av värmen och kan behöva mer omsorg. Hos oss finner du fackmannamässigaprodukter för möbelvård, såsom polish, färgpennor och träolja.
Har du fått en skada på din trämöbel? Vi kan reparera den och många reparationer kan göras på plats. Kontakta oss för mer information.

Skinnmöbler


En skinnmöbel blir bara bättre och bättre med åren. Men åren kan den dock behöva lite kärlek i form av läderkräm. Vår rekommendation är smörja in den med läderkräm minst en gång per år om ni bor i lägenhet och två gånger per år om man bor i hus på grund av varierande temperatur.