Möbelvård


SÅ HÄR TAR DU HAND OM DINA MÖBLER OCH MATTOR
Att ta hand om sina möbler ger dem ett längre liv. Här nedan följer ett antal tips på hur du sköter om dina möbler och får dem att hålla glans och fräschör hela livet ut. Vi kan även hjälpa till med reparation av trävaror och mattvätt. Se under respektive rubrik.  

Mattor, Tvätt / Reparation


Vårt företag har skickliga hantverkare som är specialiserade på att tvätta alla slags mattor med stor yrkeskunskap. Vi har särskilt expertis inom mattvätt av olika typer av mattor såsom orientaliska mattor, antika vävnader, rölakan och hemslöjdsmattor. Vi använder oss av en djuprengörande teknik som inte kräver några kemikalier som kan skada mattan, vilket gör vår metod skonsam för alla typer av mattor. Vår teknik bygger på traditionell vattentvätt som är välkänd i Orienten, men är förfinad med modern teknologi för att ge bästa möjliga resultat. Så om du vill ge dina mattor en professionell rengöring, tveka inte att anlita oss för att få dem djuprengjorda och återställda till sitt ursprungliga skick.
Skonsam mattvätt: 450:-/kmv

Nedan ser du en svensk Röllankanmatta som vi har lagat.

  • Före

  • Före

  • Efter

Trämöbler

Det är viktigt att med jämna mellanrum behandla ytskiktet på din möbel så att det står emot slitage som uppkommer med frekvent användande. Vi rekommenderar att behandla din trämöbel med träpolish minst en gång per år om ni bor i lägenhet och två gånger per år om man bor i hus på grund av varierande temperatur. Tänk på att en möbel som utsätts för exempelvis värme från en öppen spis tenderar att torka på grund av värmen och kan behöva mer omsorg. Hos oss finner du fackmannamässigaprodukter för möbelvård, såsom polish, färgpennor och träolja.
Har du fått en skada på din trämöbel? Vi kan reparera den och många reparationer kan göras på plats. Kontakta oss för mer information.

Skinnmöbler


En skinnmöbel blir bara bättre och bättre med åren. Men åren kan den dock behöva lite kärlek i form av läderkräm. Vår rekommendation är smörja in den med läderkräm minst en gång per år om ni bor i lägenhet och två gånger per år om man bor i hus på grund av varierande temperatur.