Sanderson - Engelsk Elegans

Sanderson - Engelsk Elegans

Sanderson

Sanderson är ett välkänt varumärke inom tapet och tygindustrin som har varit verksamt i över 160 år. De är kända för sina vackra mönster och högkvalitativa produkter som har hjälpt dem att bygga upp en stor lojal kundbas runt om i världen. I det här blogginlägget kommer vi att titta på historien bakom Sanderson, deras designprocess och vad som gör dem så populära bland inredningsentusiaster.

Historia

Sanderson grundades år 1860 av Arthur Sanderson i London. Han började som importör av franska tapeter, men snart började han designa och tillverka sina egna produkter. Under de första åren av företagets historia specialiserade de sig på blommiga mönster, vilket snabbt blev deras signaturstil. Deras produkter blev snabbt populära och Sanderson öppnade butiker i både London och Paris.

Under 1900-talet växte företaget och expanderade internationellt. De vann flera priser för sina designs och under andra världskriget hjälpte de till att dekorera brittiska krigsskepp med sina tapeter. Efter kriget fortsatte företaget att växa och utvecklas och idag är de en av de ledande aktörerna inom tapet- och tygindustrin.

Designprocess

Sandersons designprocess är en kombination av traditionella tekniker och modern teknik. De börjar alltid med att utforska olika teman och inspirationskällor, såsom historiska textilier, konst och arkitektur. Därefter skapar de handskissade mönster som sedan digitaliseras och justeras på datorn för att skapa en färdig design.

En viktig del av Sandersons designprocess är deras färgprover. De tillverkar färgprover för varje design för att se hur färgerna fungerar tillsammans och för att säkerställa att de stämmer överens med deras varumärkesidentitet. Deras färgprover är också användbara för att matcha tapeter och tyger med andra inredningsdetaljer.

En annan viktig faktor i designprocessen är deras materialval. Sanderson använder endast högkvalitativa material som garanterar att deras produkter är slitstarka och hållbara. De väljer också material som passar till deras designs och som ger en viss känsla till produkten.

Varför är Sanderson så populära?

En av de främsta anledningarna till att Sanderson är så populära är deras högkvalitativa produkter. De är kända för att använda endast de bästa materialen och för att ha en noggrann designprocess som garanterar att deras produkter är av högsta kvalitet. Detta gör att deras produkter håller i många år och är ett värdefullt tillskott till ditt hem.

En annan anledning till att Sanderson är så populära är deras signaturstil. De är kända för sina vackra blommiga mönster och deras förmåga att kombinera traditionella och moderna element i sina designs. Deras mönster är tidlösa och passar in i både klassiska och moderna hem.

Sanderson är också kända för sin mångsidighet. De erbjuder ett brett utbud av produkter, från tapeter till tyger och färdigsydda gardiner. Detta gör det enkelt för kunder att skapa en sammanhängande inredning med matchande produkter från Sanderson.

Utöver deras högkvalitativa produkter och signaturstil är Sanderson också kända för sitt engagemang för miljön och hållbarhet. De använder återvunna material och har implementerat miljövänliga produktionsprocesser för att minska sin påverkan på miljön.

Sammanfattningsvis är Sanderson ett varumärke som har stått starkt i över 160 år på grund av deras högkvalitativa produkter, mångsidighet och signaturstil. Deras designprocess kombinerar traditionella tekniker med modern teknik och deras engagemang för miljön och hållbarhet gör dem till ett ansvarsfullt val för inredningsentusiaster.